+4 0726 305 809Luni - Vineri, 10.00 - 18.00

Aurum Orkan Aktiv

boxe de podea active

Aurum Orkan Aktiv

boxe de podea active

Aurum Orkan Aktiv

boxe de podea active

Furtuna de 320 Wati !

In ultimul timp aproape orice convertor D/A sau dispozitiv streaming detine un control de volum high-end. Iata motivul pentru seria activa de la Aurum.

Cerintele au fost dictate de performanta: bass, medii, inalte, fiecare trebuie sa aibe propria amplificare, filtrata cat mai curat, si cu o varietate de optiuni ajustabile. Amplificatoare in clasa D de cea mai inalta calitate pentru bass si medii, iar pentru tweeterul ribon exceptional de detaliat s-a folosit amplificare analog, produsa in house.

Pentru a beneficia de avantajele cuplarii fara pierderi la amplificare, s-a folosit in Orkan Aktiv acelasi superb midrange folosit la modelul de varf Titan. Magnetul puternic impreuna cu amplificarea de putere mare asigura  faptul ca difuzorul de medii se comporta in liga lui proprie. Dinamica superba si detaliul incredibil al mediilor sunt acompaniate de wooferul cu distorsiuni mici, long throw, si tweeterul ribon.

Aceste detalii tehnice au fost concepute in mod echilibrat, in lungi sesiuni de auditie, astfel ca nimic sa nu lipseasca sau sa fie in plus iar sunetul sa fie unitar. Auditia muzicala devine astfel o experienta inedita prin naturaletea imaginii sonore, dinamicii si nuantelor surprinse in mod neasteptat.

Date tehnice:

  • Putere (W) 320 (3 stages)
  • Constructie: 3-way pressure chamber/bass reflex
  • Raspuns frecventa (Hz): 28…65.000 Hz
  • Tweeter: ribbon
  • Midrange: 170 mm Ø ALTIMA®
  • Woofer: 2x 170 mm Ø ALTIMA®
  • Dimensiuni (H x W x D) in cm: 102,2 x 22,2 x 44,8 cm

TECHNOLOGIE
1. Filtru comutabil high-pass filter ajuta in selectarea optiunii de bass profund sau volume maxime de sunet. Aceasta reduce deasemenea rezonanta camerei sub 50Hz. Mai mult, acest circuit produce o filtrare sub sonica, difuzorul fiind scutit de bass in plus. Acest filtru nu are niciun efect in pozitia neutra.
2. Egalizatorul asa numit semi-parametric permite optiunea procesarii unei anumite game de frecvente.  1/3 octave bandwidth asi selectorul de frecvente si varfuri permit corectii ale camerei si ajustari individuale de ton, oferind un numar imens de optiuni pentru eliminarea problemelor cauzate de pozitionare, mai ales in combinatie cu filtrul high pass.

De ce boxe active?
Boxele pasive au doar posibilitatea scaderii SPL intr-o anumita zona de frecventa, rezultand in pierderi de putere si multe restrictii in ajustarea raspunsului in frecventa.
Varianta activa permite folosirea a numeroase filtre si controale de ton la un cost scazut iar propriile amplificari conduc cu usurinta fiecare difuzor in parte. Aceasta permite ajustarea boxei in mod precis si complet. O boxa activa va fi mai dinamica la aceeasi amplificare, deoarece filtrele nu cauzeaza pierderi de putere.
Alt avantaj este acela ca se pot face ajustari de ton precise si rafinate, eliminand problemele cauzate de camera sau acordand muzicii nuantele preferate.